Inte köpt Halloweenkostym än? Lugn ba lugn!

Hej alla partysugna Halloweenfirare! För er som ska fira Halloween men ännu inte köpt någon kostym, så har jag lagt upp bilder på några av mina favoriter! Finns massa att köpa på Buttericks inne i stan eller så kan man beställa på partykungens hemsida. Anyway, för er som är 18+ finns det även feta Halloweenfester på både Collage på onsdag och Colosseum på lördag, syns vi där?
 
Collage: Ingmar Bergmans Gata 2, T-bana Östermalmstorg
 
Colosseum: Arenavägen 75, T-bana Globen
 
 
 
 
 
 
 
 

Lavin Eskandar och Ahmed

Tänkte passa på att slänga in ett till inlägg såhär på kvällen, rörande det hemska som hände i Trollhättan i slutet av förra veckan.  
 
Jag är säker på att i stort sett alla i Sverige vid det här laget är medvetna om vad som hände på skolan Kronan i Trollhättan förra veckan. En man tog sig in på skolan med ett svärd. Resterande har ni säkert redan läst och/eller hört. Det är ingen idé att upprepa det hemska som stod och allt ont som rapporterats. Jag valde därför att ta med en del i mitt inlägg, som bättre belyser det som faktiskt hänt. Det var inte bara "en elev och en elevstödjare" det var två människor som berövades livet. Ahmed och Lavin. Två människor, med vänner och familj. De levde ett helt vanligt liv fram till den dagen. Jag har fortfarande svårt att smälta att det som hände faktiskt hände. Här? I Sverige? De stadiga murarna raserade och kvar fanns bara osäkerhet, hat och en känsla som inte är bekant för så många av oss. Det här är sådant man läser om, det ska inte hända här. Jag är säker på att fler än jag kände ungefär samma sak. Många känner säkert att de berövats sin frihet och sin trygghet när de sitter i skolbänkarna, föräldrar som känner oro när de släpper iväg sina barn till skolan. Vad hände egentligen?  
 
Nedan följer en text som skrevs av en kille vid namn Robin Wanli.    

"Du vaknar på morgonen och är redo för skolan. Du gick till skolan och förväntade dig en helt "vanlig" skoldag. Du ser barnen leka o skratta på skolgården. Du hade ingen aning vad som väntade bakom skolans stängda dörrar. Du går in, möter lärare och hälsar på kompisar. Alla går in på lektion. Klockan tickar o allt rullar på. Lektionen tar slut och det är strax innan 10. Du bestämmer dig att dra till affären med din kompis, ni skrattar och pratar om allt möjligt. Under tiden ni är borta kliver in en man i skolan. En man redo att spilla blod, invandrar blod.. Han bär på en kappa, en mask och ett svärd. Allt var i färgen svart inklusive hans själ. På väg till övre våningen möter mannen barn som han gärna vill ta livet av, men en modig personal ställer sig framför honom och försöker bemanna honom, men det går snett. Han höggs till döds. Blodet rinner på golvet. Barnen får panik samtidigt chokade så dom springer iväg för att leta efter hjälp. Kronan har fått ett mörker över sig. Mördaren forsätter till övervåningen medan han släpar på det blodiga svärdet..
Du o din kompis märker ingenting. Ni går där i korridoren och blir tvungna att splittras för att du ska till ditt skåp. Du går där och bakom hörnet möter du din domedag, du möter själva djävulen som är redo att ta ditt liv. Ni stöter på varandra, ni får ögonkontakt. Du hann inte säga ett ord innan du hade svärdet i dig. Hela själen sugs ut, blodet pumpar ut, du förstår inte vad som hänt. Blodet rinner på din tröja, till jeansen och ner till skorna. Du är chockad så du stirrar på mannen och sakta faller du ner på knä täckt av ditt egna blod. Hjärtat håller på att sakta ner, det blir svårare att finna luft. Dina ögonlock blir tyngre och det blir svårare att andas. Ljudet blir svagare o svagare. Det ända du tänker på är att "jag ska dö nu, jag ska verkligen dö. Sakta så försvinner verkligheten, sakta försvinner du från världen.

Det vi såg på filmer hände utanför våra hem. Det som inte fick hända, hände. Jag hoppas nu att alla i detta land förstår att det inte lönar sig att hata på färger eller etnicitet.
Vi människor blöder likadant, det är ingen annan färg på varken blodet eller köttet inuti oss. Vi är alla likadana på ett eller annat sätt.
Det är ingen ide att mörda varandra vi kommer ändå ligga under samma jord, oavsett om man är rik eller fattig, oavsett om man är mörk- eller ljushyad.

Ahmed, det sista du sa mig var "vi ses bror" men det hände aldrig, ditt liv togs. Du är nu borta men aldrig glömd. Du lever vidare i oss, du lever vidare i paradiset. Du är på en mycket bättre plats nu. Vila i frid broder, vi ses. Du var en riktig kämpe." 

Jag hoppas innerligt att det här öppnar människor ögon på riktigt! Det känns hemskt att människors liv ska behöva gå till spillo för att folk ska inse att HAT är det som måste utrotas, INTE människor.  Vila i frid!

EF - Education First

Hej på er my dears! 
 
Hoppas allt är bra och att ni som har höstlov njuter av det ordentligt! Det är nämligne mitt sista så ska verkligen försöka ta vara på det så gott det går.. anyway, till ämnet. Jag var som kanske en del redan vet, i och med alla uppdateringar på facebook och instagram etc, att jag åkte på språkresa till Frankrike i somras. Det var verkligen både sjukt kul och lärorikt och något som jag skulle vilja rekommendera andra att göra! Jag tänkte även berätta lite hur det började och varför jag åkte.
 
Det var en helt vanlig dag någon gång i januari och jag fick för mig att göra ett språktest på franska, ni vet bara för skojs skull. Någon vecka senare ringde de upp mig från EF och kollade hur länge jag pluggat franska, vad jag tyckte o språket och sedan om jag skulle vilja åka på skråkresa. När jag var yngre var jag sugen, men tänkte att jag kunde hamna i en familj jag inte skulle trivas med och att det var onödigt, då jag lika gärna kunde åka utomlands med min familj. Den här gången tvkade jag dock inte en sekund! Jag var på i stort sett direkt! Efter flera samtal, fått höra vad de hade att säga så var det bara att ta fram prisförslag (man bör självklart diskutera med sina föräldrar innan man tackar ja, vilket jag inte gjorde men det löste sig ändå) anyway, efter att ha tagit fram olika priser var det bara att boka. Priset varierr självklart beroende på när man åker, samt om man väljer att bo på ett studenthem eller i en värdfamilj. Studenthem brukar generellt vara dyrare men det är att rekommendera om man är självständig och känner att man vill ha mer frihet. Dock är det bra att veta att man inte har några innetider alls (förutsatt att man bor i ett studenthem) om man är 18+. dock inte om man är under 18, men hur tidigt eller sent man får vara hemma kan skilja sig väldigt mycket.
 
En annan sak ni bör känna till, är att det inte ens är i närheten av att gå i skolan här i Sverige. Man har några lektioner per dag (hur många beror på om man tar intensiv kurs eller inte, vilket även är lite dyrare), men det är ändå inte i närheten av en vanlig skoldag. 
 
Jag har dock inte kommit till det bästa än. Anledningen till att jag verkligen skulle rekommendera en språkresa är dels för att du kommer uppleva så oerhört mycket på en relativt kort tid, matkulturen, alla människor, nya städer, eventuellt nytt klimat, ett nytt språk, massa shopping och framförallt, så får man vänner man kommer att bära med sig under resten av livet! Det tråkiga är att man inte träffas vardagligen som man gjorde under språkresan, men det får en att värna om att hålla vänskapen vid liv! Och vem vet, det kan bli så att ni träffas fortare än ni anar.
 
Så, oavsett om du pluggar ett språk eller inte, finns det ett språk eller land du är väldigt nyfiken på? Ta chansen! Kontakta EF redan idag! Eller varför inte imorgon? Det är ett av mina bästa tips jag kan ge någon annan! Ha det så bra så länge, kram!      
 
Här har ni även en län, så ni som vill kan komma i direkt kontakt med dem! 
http://www.ef.se/loc/contact-us/   
 
OBS, jag kommer även att publicera bilder från min språkresa i ett nytt inlägg lite senare, håll till godo!