You should never judge a book by its cover

Hur snabb är du på att döma andra människor? När man ska rannsaka sig själv tror jag de flesta kommer att komma fram till att, jo men visst gör man det, kanske till och med en hel del.. För visst är det så. Med ens du stiger in i ett rum skannar du av det och således även de människor som befinner sig där. "Vem/vilka ska jag gå fram till?" Är nog den första frågan man ställer sig själv. Faktum är att man redan där. har dömt de människor man ser. Hon ser trevlig ut, han ser blyg ut, hon ser dryg ut, han ser otrevlig ut, hon ser osäker ut, han ser snobbig ut, etc. Ofta utgår man ifrån personernas kroppspråk och ansiktsuttryck, men till viss mån även vad folk har på sig. Kläder och accessorarer kan som ni alla vet, säga en hel del om en människa. Men å andra sidan behöver de inte säga någonting alls.  
 
Något som jag kan tycka är väldigt synd, är att folk ofta anser att om man bär en viss typ av kläder är man dryg och snobbig. Andra klädesplagg kan ge andra en felaktig bild av att man skulle vara oseriös och/eller omotiverad. Det finns även många andra kategorier och fack som vi människor ständigt delas in i, men skulle säga att de ovan nämnda är vanligast. Varför ska det egentligen behöva vara såhär? Varför kan man inte få ha på sig det man känner för, utan att behöva bli dömd i förväg? Tänk om alla skulle ta och slopa sina fördomar och istället gå fram till den första man ser. Varför skanna av hela rummet innan du går in? Ta en risk vetja! Låt inte rädsla och kontroll ta över allt för mycket, för det är just det våra fördomar kommer ifrån, rädsla. Rädslan för att inte bli accepterad för den man är. Kom också ihåg att en personsn yttre, säger väldigt lite om hans/hennes inre. En person kan verka hård på utsidan, men innerst inne så har hen ett hjärta av guld. 
 
Mina tips till er, är med andra ord: 
1. Du är ny någonstans, du känner ingen. Gå fram till den du först får syn på. Låt bli att skanna av rummet i fem minuter. There is no need to do that. Gå helt enkelt bara fram och Introducera dig själv.
2. Var dig själv och visa dina bästa sidor. På så sätt lyckas du förhoppningsvis plocka fram det bästa hon den du pratar med också. 
3. Låt inte rädslan styra. Släpp tankarna på alla "ifs" and "buts" så ska du se att det går vägen. Hela vägen. 
 
And always keep in mind that if you judge a book by its cover, you might miss out on an amazing story.. 
 
 

Kommentera inlägget här :